Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

dimarts, 27 de novembre del 2007

Gran resultat

El Barça ha empatat al camp de l'Olympique de Lió a 2. Aquest resultat junt amb el de l'altre partit ens assegura la primera plaça a la lligueta de la Champions, cosa que farà a vuitens tenir que enfrontar-nos amb algun equip que hagi quedat segon en altres grups. Començà marcant el Barça amb un gran gol d'Iniesta de gran jugada entre Xavi, Bojan, Messi i ell. Després empatà Juninho de falta. A la segona part es tornà a avançar el Barça amb un gol de Messi de penal i posteriorment Juninho de penal empataria de nou el partit. Ronaldinho no ha jugat d'entrada, ha jugat uns minuts a la segona part substituint en Gudjohnsen. Afegir també l'expulsió de Rijkaard poc abans d'acabar la primera part per protestar una entrada que li havien fet a Messi.

Com a anècdota destacar que des de fa moltíssims anys que no hi havia una tripleta atacant feta a la pedrera, des dels temps que jugaven Clos, Calderé i Carrasco que no jugaven tres devanters de la pedrera (Bojan, Messi i Iniesta).

diumenge, 25 de novembre del 2007

Sopar de baixos i crosses


Com cada any per aquestes dates es celebra el sopar de baixos i crosses de Capgrossos de Mataró. La cita ahir dissabte al Restaurant Il Caminetto de Mataró. Som trenta i pocs els que anem. Bon ambient, bon rotllo i per adobar-ho, bon menjar i regat amb sangria de dubtosa qualitat. Desfile de pizzes i especialitats italianes. Unes quantes fotos, les postres i per acabar els cafès. Cap a quarts de dues sortida del restaurant i pilar de comiat a la porta.

Després anem a fer baixar el sopar i ens disposem a fer unes ballaruques a "La negra flor". Uns quants ja no arriven aquí. A mesura que passa el temps anem quedant menys i cap a quarts de cinc anem a cremar els últims cartutxos al Privat, on només estem una estona, doncs estava ple a vessar i començava a agobiar. Poc després els pocs que quedàvem... doncs cadascú cap a casa a dormir-la.
I això es tot el que ha donat de sí aquest sopar.

diumenge, 18 de novembre del 2007

Aniversari d'un amic

Bé, el títol ho diu tot. Tots els meus amics del poble on estiuejem (veure el poble a peu de bloc) ens hem reunit avui per celebrar el 40è aniversari de l'amic Jaume. Era una sopresa, no savia on el portàvem. Es pensava que ho celebrariem dins el pont de la Constitució. Però no, ho vàrem fer avui per fer-ho més atípic. El lloc de trobada era al Parc Jalpí d'Arenys de Munt.
El senyor ens va vacil.lar que era la seva il·lusio tirar-se per una tirolina i ja ens veus a tot el personal mobilitzat per poder complaure el seu desig. Dins el Parc Jalpí a part del castell es trova jalpiaventura, un lloc on podem satisfer les necessitats de l'adrenalina que portem al nostre cos. Els més atrevits ens agenciem de mosquetons, arnessos i ens disposem a passar els circuits. A fer el mico una estona.

A punt per fer el mico!!


Com es mou aixòòò!!!
Baixant per la tirolina.
A veure si cauré!!!

A pujar pels arbres, passar per ponts, tirar-se per tirolina avall, estampar-se contra l'arbre següent, en fi, rialles i una bona estona. Després els més agoserats fan un altre circuit, i els ganapies cap al bar que hi falta gent. Lloc on comentar la jugada. Estona més tard i després de passar per "caixa" ens disposem a anar tots plegats a dinar. El lloc, per fer-ho semblant com ho fem al poble, a un pic-nic, cadascú porta el que ha de portar, uns la carn, els altres el vi, altres el pastis, els regals pertinents, els estris de menjar, el cava, etc... Total, carn a la brassa, amanides, escalivada, vi, cava, pastissos, regals i després el café. Recollim i cap a casa. Això si, ha fet fresqueta, bastanta fresqueta, tot i que al migdia s'estava força bé al solet.
Fins el proper aniversari!!

El protagonista, Jaume, per molts anys.

dilluns, 12 de novembre del 2007

Estàs emprenyat/da?

Doncs manifesta-ho!!
Pots anar a aquesta pàgina web i signar el manifest.

http://www.catalaemprenyat.cat/

A veure si ens fan cas d'una vegada.

diumenge, 11 de novembre del 2007

Sopar d'homes a Can Mià

Celebrarem ahir vespre el sopar d'homes de la Colla Castellera de Capgrossos de Mataró amb un fantàstic ambient. El lloc a Can Mià, prop de Banyoles a la província de Girona. Ens porten a la majoria en autocar. Aprofitem per escoltar que fa el Barça, bé... crec que no cal parlar-ne gaire del tema, allà (a can Barça) crec que ara per ara no hi ha un fantàstic ambient, en fí aquest tema el tocarem un altre dia.

Arrivem prop del restaurant fins on pot arribar l'autocar i després de caminar uns deu minutets amb els lots, perquè sense aquesta eina es bastant complicat arribar sense fer-te un esguinç al turmell o torçar-te el peu, doncs un caminet de sorra, ple de sots i sense cap il·luminació fan imprescindible aquesta eina.

Al restaurant uns quants companys ja han arribat amb els seus respectius vehicles i ens estan esperant amb la boca oberta, de gana, eh?... La resta ja us ho podeu imaginar, agafar cadira i esperar plats. Aquí us paso una petita mostra del que va "desfilar" primer pels passadissos del restaurant i després pels nostres estòmacs. En fí, un grandiós àpat, això si, ven regat de bon vi i sobretot, de molt bon ambient.


A mesura que el vi començava a fer una de les seves funcions més característiques es començaven a escoltar alguns càntics dedicats a diversos membres de la colla. La festa anava "in-crescendo" a mesura que entraven a escena els cafès i els licors, hi va haver-hi per gairebé tothom, els més celebrats els dedicats a l'Albert Rubí, en Raimon, en Meli, l'Eloi i fins hi tot pel que ara mateix escriu... El punt àlgid va ser quan sonaren gralles i un fantàstic cant del Segadors, que ben bé semblava que estavem en un altre lloc en vers d'estar en un restaurant. Potser aquest va ésser el toc de solemnitat del sopar. Després com mana la tradició el torn de pilars i castells a la porta del restaurant. Amb els estòmacs plens sense faixa, ulls vidriosos, alegria per sobre de tot, en fí el que s'en diu "anar amb el puntet". Vàrem fer en aquesta ocasió el pilar de 3 i la torre de 3. Després cap a l'autocar i cap a Mataró.

I esto es to, es to, es to, to, todo amigos.

dimecres, 7 de novembre del 2007

2 - 0 i prou


Doncs això, no hi gaire que explicar. Quan un equip vol jugar una mica i s'enfronta amb un altre que no vol jugar sols passar això, que el millor és el resultat i guanya l'equip que vol jugar una mica. No val la pena extendre's gaire més. Partit sense història. Marcàren Henry i Messi a la primera part i sembla que Ronaldinho comença a tornar a ser el que no havia tingut que deixar de ser. Destacar a més el comportament dels vinguts d'Escòcia, en saven cantar i molt, al menys a la part on estava veient el partit, no van parar ni tans sols quan els marcavem els gols. S'ha de dir també que per algun d'aquests vinguts d'Escòcia han tingut que marxar abans de que acabès el partit per mal comportament.
Destacar també als pobres de la brigada de neteja, se'ls ha girat força feina per netejar les rodalies del Camp Nou.

diumenge, 4 de novembre del 2007

Temporada acabada






Bé doncs ja em fet cloenda en quan a castells per part dels Capgrossos de Mataró. A la diada d'avui, XII Diada de la Colla, hem pogut gaudir d'una bona jornada castellera. Faré un petit resum de l'ocurregut a plaça. Compartim plaça amb Xics de Granollers i Minyons de Terrassa.

Com és tradicional, comencem amb els pilars caminant d'entrada a plaça i seguidament entrem amb un 5d8, castell que a priori el tenim força dominat i que el descarreguem sense cap problema, en segona ronda afrontem el 4d8a un castell que feia 2 anys que no descarregàvem. Després d'un intent força ferm i que no s'ha pogut carregar doncs l'enxaneta no podia remontar a partir del quart, intentem per segona vegada aquest castell. Ara sí que el carreguem, però el desconcert entre enxaneta, acotxador, per entrar al pilar fa que es perdi un temps preciós. Una vegada feta l'entrada de l'enxaneta dins el pilar i després de fer l'aleta, al baixar el castell no ha pogut aguantar més fent llenya quan l'enxaneta era ja sobre la pinya. Quina llàstima. En tercera ronda, intentem el 3d8, carregant-lo i descarregant-lo sense cap problema, un castell que el tenim molt per la ma.
A la ronda de pilars, només cal comentar que el pilar de 6 s'ha convertit en pilar de 5 per decisió de la mateixa enxaneta just quan ja havia pujat el segon, i el terç estava a punt de fer-ho.
Per rematar la diada, pilar de 4 en homenatge al nostre Cap de colla, Xevi Castellví, que avui s'acomiadava com a tal. Ha pujat al pilar fent de segon.


Després... doncs tots a dinar a la Residència Sant Josep, junt amb els Al.lots de Llevant i alguns Minyons, i no cal dir-ho... FESTA GROSSA, FESTA CAPGROSSA.

Pel que fa a les demés colles destacar l'actuació dels Minyons de Terrassa, que anb pocs efectius i amb una mica d'ajuda de Capgrossos i Xics han aconsseguit descarregar el 5d8, el 3d9f, el 2d8f i 2 pilars de 5 simultanis.

Els Xics de Granollers a l'actuació d'avui han descarregat el 5d7, el 4d7a i la torre de 7, acabant amb un pilar de 5 d'acomiadament.

Destacar també en el dia d'ahir l'actuació conjunta que van tenir a Teià amb els Al.lots de Llevant dins les Festes de Sant Martí. Vàrem descarregar sense cap complicació el 5d7, 4/7a i la torre de 7, per acomiadar l'actuació un super vano de 5 amb 4 pilars de 4 i un de 5.

Pel que fa als Al·lots de Llevant descarregàren el 3d7, el 4d7 i el 2d6.

Després d'aquesta actuació i com a acte de la Diada dels Capgrossos es va organitzar un concert amb el cantant Jaume Sisa i acte seguit es va fer un sopar-botifarrada junt amb els Al·lots de Llevant al local d'assaig dels Capgrossos de Mataró, escola Joanot Martorell.

divendres, 2 de novembre del 2007

Gran diada castellera

Pinya dels Capgrossos de Mataró en els pilars de 5 simultanis (1-11-2007)

Ahir dijous 1 de novembre, Tots Sants, gran diada castellera a Vilafranca del Penedès.

Sortida de Mataró amb bastanta fresqueta. En una hora aproximadament ens plantem a Vilafranca on encara fa més fresqueta. Ens tapem amb el que podem i cap a esmorzar. Passem pel local de la colla dels Castellers de Vilafranca i allà després d'una petita visita ens conviden a esmorzar, pa amb tomàquet i embotits.

Falta una hora per anar a plaça, el local de gom a gom, la barra del bar atapeïda... així que decidim anar a fer el café en un altre lloc. Cap a plaça a buscar un bar... trobem el bar obert i a prendre el café per agafar una mica d'escalfor. El sol per això ja comença a apretar una mica més. La plaça de la Vila tot son preparatius per les retransmissions, cables per aquí, càmeres per allà... Comença a arribar públic... castellers... anem agafant lloc on possar les motxiles, arribada del gruix de castellers, instal·lació del "camp base" i preparar els estris de casteller, fora rellotge, buidar butxaques, possar-te la faixa, els mocadors, gralles començant a afinar, públic preparant les càmeres de fotos i de video, balcons que s'omplen de gent i de domassos, el balcó de l'ajuntament de Vilafranca amb les autoritats pertinents... l'escalfor de la plaça que comença a pujar, els ànims castellers pels núvols... comença la diada.

Obren plaça els Castellers de Vilafranca amb un intent de 5d9 amb folre, la supercatedral que comença pujant una mica tremolosa, lògic tractant-se un castellàs d'aquestes característiques. A l'arribada de dosos el castell no aguanta i cau; una caiguda força lletja. La colla queda una mica tocada i fa que es baixin les pretensions per aquesta diada. En segona volta intenten un 4d9 amb folre que el resolen sense problemes.

Torn per als Capgrossos de Mataró que sortim amb el 3d9 amb folre. Hi ha una mica de nervis doncs 4 dies abans tras 2 intents d'aquest castell no es va poder carregar a Girona. Som conscients que aquest castell el tenim, als assajos van anar molt bé així que a plaça i tinguent l'ajuda d'altres colles no se'ns podia escapar. I així va anar, castell molt bé de mides que es carrega i descarrega sense problemes. Tercer 3d9 amb folre descarregat de la temporada.

Seguidament toca als Castellers de Sants que venien a la plaça de la Vila a fer història, i gairebé que la fan, els va faltar un pel. Obrien actuació amb la torre de vuit amb folre, castell que el tenen força dominat i que els va fer servir per treure nervis.

Primera ronda:
Castellers de Vilafranca: i5d9f, 4d9f
Capgrossos de Mataró: 3d9f
Castellers de Sants: 2d8f

Comença la segona ronda amb uns Castellers de Vilafranca amb canvis en el programa previst, doncs la caiguda d'abans els ha condicionat la diada, així que canvien el possible 3d9 amb folre i agulla (castell inèdit en tota la història dels castells) per la torre de nou amb folre i manilles. Castell que els puja molt bé, potser un pel lent i això fa que la descarregada hagi segut més treballada que altres vegades. En definitiva setena torre de nou amb folre i manilles descarregada de tota la temporada i nou rècord, doncs cap colla l'havia descarregat tantes vegades a la mateixa temporada.

De nou torn per Capgrossos de Mataró. Afrontem el gran castell de la diada pel que fa a nosaltres, que és el 4d9 amb folre, castell que no es feia des de la fatal caiguda de Santes de l'any passat. Emoció, concentració, nervis, il·lusió... folre, tronc i canalla apartats prop de la pinya que s'anava muntant, concentrant-se i conjurant-se... tot això en molt poc espai, en molts pocs metres quadrats, muntem pinya, la tanquem, pujen segons... comença a pujar el folre... pujen terços i la resta del folre... a la pinya només respiració profunda, silenci, només s'escolta el que diuen a dalt, pujen quarts, tot bé?, si, tot bé... amunt... pujen quints... sonen gralles, l'intent es vàlid, pujent sisens.., sisens colocats, pujen dosos, acotxadora i enxaneta... dosos colocats, acotxadora que dubta, la plaça que crida, que esperona, que empeny a l'acotxadora... que aplaudeix la ràpida decissió de seguir anar amunt... som a punt de tocar el cel... acotxadora colocada... enxaneta amunt, bé... bé... tres passes... bé, bé, be... enxaneta fent l'aleta... gairebé no es senten les gralles, l'explosió d'aplaudiments fa creure des d'abaix que el castell està carregat... i es ara on em d'apretar les dents... on em de donar el pit perquè la descarregada sigui un fet, alegria, eufòria, el malson ja es història... baixa la canalla, el tronc... dits, mirades cap al cel, crits... molts crits.. alegria, molta alegria, i alguna llagrimeta, explosió d'eufòria al estar tots abaix, càntics, celebració, aplaudiments, petons, abraçades... moltes abraçades, el món casteller, de la ma dels Capgrossos, havia fet un altre pas endavant. Així doncs en segona ronda, 4d9 amb folre.

De nou, un altre cop, els Castellers de Sants, on havien de tirar el seu plat fort. El primer 3d9 amb folre de la seva història. Després d'un intent desmuntat sense importància, doncs encara no havien sonat gralles, es disposen a fer un nou intent. Gran intent, després de colocar dosos l'acotxadora i enxaneta decideixen fer-se enrere. S'ha de dir que el tenien, no es movia, en fi... potser una mica de por...

Segona ronda:
Castellers de Vilafranca: i5d9f, 4d9f, 2d9fm
Capgrossos de Mataró: 3d9f, 4d9f
Castellers de Sants: 2d8f, id3d9f


Passem a la tercera ronda on els vilafranquins aborden ara el 3 de 9 amb folre, torno a repetir, baixant pretensions per la caiguda del 5d9f, i que segons el guió ara devien de tirar la torre de 8 neta, castell que mai s'ha pogut descarregar. Així doncs un 3d9f sense gaire història per tancar la seva diada.

Per part de Capgrossos, per arrodonir la feina ben feta s'havia de descarregar el 5d8 o catedral dels castells. I així va ser... castell que en principi també va pujar una mica remenadet i bellugadís, però que al final es descarrega sense menys problemes, tot i la feina que això comporta, que un castell d'aquestes característiques no es veu massa sovint. Tripleta màgica al sac... i ara si... dins del sac i ben lligat.

Per part dels Borinots (castellers de Sants) que no volien marxar de plaça sense els deures fets, tornen a afrontar el seu repte, el 3d9f. El castell de nou puja molt bé de mides... apamat, no es mou ni una mica... i malauradament amb dosos colocats i amb l'acotxadora remuntant, l'enxaneta es torna a fer enrera i deixa de nou el castell en un intent desmuntat. Una llàstima, doncs com a l'altre intent, crec que com a mínim el podien carregar. Per no perdre un altra ronda, acavàren la diada muntant un 3d8 sense cap problema i amb molta solvència.

Tercera ronda:
Castellers de Vilafranca: i5d9f, 4d9f, 2d9fm, 3d9f
Capgrossos de Mataró: 3d9f, 4d9f, 5d8
Castellers de Sants: 2d8f, id3d9f, id3d9f, 3d8

Ronda de pilars.

Per part de Castellers de Vilafranca, un majestuós pilar de 8 amb folre i manilles, el tercer de la temporada, que va patir un xic a la baixada, però que el quart el va poder parar amb el cap.

Per part de Capgrossos, dos pilars de 5 simultanis, sense història, carregats i descarregats amb facilitat.

Per part de Castellers de Sants, un vano de 5 també descarregat sense cap problema.

I després?

Dons molt fàcil... després de 3 hores de gaudir de bons castells, d'emocions, d'alegries... a dinar s'ha dit. Agafem el cotxe i cap a Guardiola de Font-rubí, on hi ha el restaurant Cal Pau Xic i on ens van fer un gran i boníssim menú casteller.