Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

diumenge, 27 d’abril del 2008

Agafant el bon ritme

Avui dia de la Mare de Déu de Montserrat (aprofito per felicitar-les) s'ha celebrat a Vilassar de Dalt, com a acte dins la seva Festa Major de Sant Pere Màrtir, una diada castellera on compartiem plaça amb els Castellers de Vilafranca.

Avui era dia important per portar ja castells una mica més seriosos a plaça i així ha segut, per part dels Capgrossos la millor actuació de la seva història en aquesta plaça. Em aixecat per aquest ordre el 3d8, el 4d8 i la torre de 7, precedit del clàssic pilar de 4 caminant i culminant la diada amb un vano de 5. Els tres castells han estat consumats a l'estil Capgrossos, es dir, sense cap problema, potser un xic tremolós el 4, però sense cap mena de problema tant a la carregada com a la descarregada.

El cos ja comença a demanar fites més altes, tot i que encara hi ha molt d'assaig per fer.

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, doncs que dir d'ells? que ho han fet tot molt bé, amb una solvència gairebé insultant i això que no eren pas gaires. Aixì doncs ens han deleitat amb un 4d8, torre de 8 folrada i 3d8, per arrodonir l'actuació ens han regalat un pilar de 6. No cal dir que també obriren plaça amb un pilar de 4 caminant i tancàren l'actuació amb 6 pilars de 4 simultanis.

Tot seguit, refrigeri per a tothom i cap a casa.

La setmana que vé toca actuació a Granollers on hi ha previst fer la mateixa actuació que avui.

dissabte, 26 d’abril del 2008

Ho portes dins

Gran video protagonitzat pels Marrecs de Salt on es barregen fets realitzats al llarg del dia per la gent normal i relacionats amb el món casteller.

Aquest video ha estat 2n classificat en la categoria de videos culturals de la cadena sies.tv que emet a través d'Internet.

Val la pena veure-ho. Podeu clickar aquí per veure-ho. "Ho portes dins"

dimecres, 23 d’abril del 2008

"Trilema" resolt

Bé, al principi tenia un dilema, o Castells o Barça, aquest dilema amb el pas dels dies es convertí en "trilema", si vaig als castells i veig el partit per la tele, que faig amb el carnet del Barça? Així es convertí el dilema en "trilema". Doncs molt fàcil, l'he deixat a un amic el carnet, he fet castells i he disfrutat de bon futbol per la tele, així que "trilema" resolt.

Anem per parts, tema castells, avui a Mataró i a moltes poblacions Diada castellera de Sant Jordi, actuem davant l'Ajuntament on fem una actuació com aquell que diu a contrarrellotge, en un plis plas ens ventilem els castells com si fos un nen davant d'un pastís de xocolata, fem la mateixa actuació de diumenge, es dir, 5d7, 3d7 i 4d7ag en quan a castells, cal afegir el pilar de 4 caminant previ a la ronda de castells i els pilars de comiat amb senyera inclosa davant la porta de la Casa Gran. Haig de dir que com el diumenge, he fet un altra estrena, ha segut en el pilar del 4d7ag on he fet de baix a l'agulla.

Després, a corre cuita, donar una mini-volta per la plaça Santa Anna, plena a vessar de gent mirant i remirant llibres i roses. Sense molt temps disponible vaig cap la botiga on venen el llibre "Conte de les Santes", un recull de contes on es troben relats imaginaris escrits i il·lustrats per mataronins i mataronines, alguns, companys de la Colla Capgrossos de Mataró.

Tot seguit agafo la moto i cap al local dels Capgrossos a veure el partit de Messifinals(1), uyss perdó, semifinals de la Champions entre el Barça i el Manchester United. Realment ha segut un bon partit que podia haver canviat molt si Cristiano Ronaldo no haguès fallat un penal molt clar, per unes mans de Milito dins l'àrea, al minut i mig d'haver començat. El Barça ha tingut claríssimes ocasions per haver-se avançat al marcador, però un bon porter i la veritat, els "magnífics" tenen la pòlvora molt, però molt mullada, en definitiva, una llàstima, ja que si haguèssin entrat algunes de les ocasions perdudes hores d'ara estariem amb un peu i mig cap a Moscou. Però, que hi farem?, davant, tot s'ha de dir, hi havia un gran equip, que tampoc ha sabut aprofitar les seves ocasions. Haurem d'esperar que la pòlvora estigui molt més seca a Old Trafford i que marquem allà, on amb un empat a qualsevol guarisme ens portaria a la final. No val perdre. Esperarem doncs, impacientment al proper dimarts.

I això és tot el que ha donat de sí aquesta tarda semi-festiva.

(1) Algún periodista que no recordo ara mateix el seu nom ha batejat aquesta eliminatòria amb aquest nom.

Sant Jordi 2008


Com pots veure, no t'has quedat sense rosa, et pensaves que per estar tant lluny de mi aquest any em lliuraria de comprar-te la rosa... doncs no hi ha una rosa... i ha tres roses, jejeje, pots triar fins i tot el color... o blau o grana o rosa, com el seu nou diu... blau Capgrossos, rosa com la Vella o roja com la Joves, jajaja tu mateixa, pots escollir la que més t'agradi.

T'estimo, amor.

Como puedes ver, no te has quedado sin rosa, te pensabas que por estar tan lejos de mi este año me libraría de comprarte la rosa... pues no hay una rosa... hay tres rosas, jejeje, puedes escoger incluso el color... o azul o grana o rosa, como su nombre indica... azul Capgrossos, rosa como la Vella o roja como la Joves, jajaja tu misma, escoge la que más te gusta.

Te quiero, amor.

Ara, de Josep M. Folch i Torres el Poema de Sant Jordi.

SANT JORDI TRIOMFANT

Bella princesa empresonada
quin dol hi ha en el teu mirar!
De nostra mare ben amada
tens el posat i el bell parlar.

Dins de la torre desolada
ta gran bellesa veus marcir,
un drac ferotge és a l’entrada
que t’urparà si vols sortir.

Té la mirada tota encesa
de gelosia i de rencor.
No vol que te vegin ta bellesa;
no vol que et tingui ningú amor.

Finestra enfora, si t’aboques,
l’escup la fera el seu verí;
si amb els teus clams ajut invoques
amb un bramul no ho deixa oir.

Bella princesa empresonada,
quin somniar en els temps d’abans,
quan de tots eres festejada
i els reis et feien besamans!

Mes si el passat l’esguard s’emporta,
el cor s’emporta l’avenir;
una clamor se sent prou forta
que la captiva pot oir.

Semblen cançons de la vetllúria;
potser són himnes del present...
És la remor de la boscúria
quan de nit passa un cop de vent?

O bé és l’onada quan arriba
portant al si la tempestat...
A dins del cor que la captiva
una esperança ha clarejat.

És com després de la nit bruna
que el sol s’aixeca resplendent,
i la claror es llença tot una
dins les tenebres del torrent.

Entre les boires lluminoses
veu la princesa el bell demà.
Quan els rosers s’omplin de roses,
blanc cavaller arribarà.

Nua l’espasa, el braç enlaire,
devers el drac avança ardit.
Del primer cop, esqueixa l’aire;
el segon cop, l’hi enfonsa al pit.

Ja triomfant, la dama albira
i obre les portes diligent;
o mentre el monstre en terra expira,
surt la princesa resplendent.

I ella, com tu, té l’alegria,
perquè, com tu, ha deixat el dol;
que la llegenda és profecia,
i el cor li diu que Déu ho vol
que vingui l’hora pressentida
que la llegenda reviurà.

Quan els rosers trauran florida
la profecia és complirà.

La traducció te la faré en privat.

diumenge, 20 d’abril del 2008

Estrena de Local

Avui dia 20 d'abril hem inaugurat el local dels Capgrossos. Avui és un gran dia per a la colla, aquesta colla que amb només 12 anys de vida ja ha vist complert un dels seus somnis i és el de tenir aquest flamant local. Un local per la colla castellera, un local per fer castells, un local per fer amics, un local per reunir-nos... en definitiva un local polivalent, però que ens ha de servir per a creìxer, crèixer com a colla castellera i com a entitat dins el teixit tradicional-cultural a Mataró i comarca. Un local que gràcies als esforços de molts l'hem pogut inaugurar avui. D'entrada dir que fa patxoca anar pels passadissos i per les estances, es respira ambient casteller per tots cantons.

Matí gris, amenaçant pluja (que després faria acte de presència), Capgrossos i Capgosses dirigint-se cap el local, alguns ja s'han enfaixat, d'altres van donant voltes contemplant l'arquitectura, les fotos que hi han penjades per les parets, els murals, etc... algún VIP que es comença a acostar, els últims preparatius... De cop dessallotgem, per donar pas a la visita dels VIP's i seguidament els parlaments. Com a mestre de cerimònies l'Espartac Peràn, un dels impulsors de que la Colla Castellera Capgrossos de Mataró a hores d'ara existeixi. Seguidament parlament d'en Ramon Bassas, president de PUMSA que son els que s'han encarregat de la construcció del local. Després un emotiu parlament d'en Carles Guanyabens, president de la Colla, on exposa tots els esforços d'aquesta per tenir el que ara tenim, on recorda els que ja no hi són a la colla i on agraeix a tothom que ha fet quelcom per tirar endevant el projecte del local. Finalitza el torn de parlaments el Sr. Alcalde de Mataró i casteller, Joan Antoni Baron on resalta que aquest local no es solsament de la colla, si no que és de tot Mataro.

A dalt Carles Guanyabens. President de la Colla Capgrossos de Mataró.

A baix Joan Antoni Baron. Alcalde de Mataró.


Després dels parlaments, descoberta d'una placa on es recorda a la Mariona Galindo i seguidament els castells. Per obrir boca un 5d7, després un 4d7ag, seguit d'un 3d7 i per acabar un vano de cinc, on també haig de dir, que formaba part del pilar de cinc en la posició de baix, siguent el meu primer pilar de cinc que faig en la meva curta història dins la colla.

Per acabar un refrigeri per a tothom amb la companyia dels Ministrils del Sabre.

Per la diada de Sant Jordi, més i si pot ser millor.