Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

dijous, 22 de maig del 2008

A Barcelona, clàssica de 8

Amb una mica de retard degut a l'espera de tenir un parell de fotos fetes per l'amic Tomàs, escric aquesta petita crònica del que va succeir el passat diumenge a Barcelona, a la plaça Rius i Taulet del barri de Gràcia.

Celebràvem l'11a Diada dels Castellers de la Vila de Gràcia que actuaven d'amfitrions i que a més de nosaltres, l'acompanyaven els Xiquets de Reus.

Vàrem començar l'actuació amb uns pilars en un carrer a prop d'aquesta plaça i que es diu Xiquets de Valls, nosaltres alçàrem un pilar de 5 ben maco i els de Gràcia un de 4. Els de Reus a l'arrivar un xic tard no van alçar cap pilar i anàren directament a plaça.

Pilar de 5 al carrer Xiquets de Valls



Després, a l'actuació obriren plaça els anfitrions amb 4d7ag, seguidament nosaltres vàrem plantar un majestuós 3d8, per acabar ronda els Xiquets amb un 4d7ag. En segona ronda els de Gràcia sols carregàren el 5d7 que els va pujar molt lent, aixì que a la baixada al voler "còrrer" una mica una estrevada d'un dels dosos va fer que el castell caiguès. Després nosaltres continuarem amb un 4d8 molt maco tot i que primer el vam tenir que desmuntar. Els Xiquetes tanquen de nou ronda amb un 3d7. A l'ultima ronda els graciencs alçaren un 3d7, nosaltres una torre de 7 i els reusencs un 4d7.


4d8 de Capgrossos de Mataró. Foto: Tomàs.

Acabem l'actuació amb un vano de 5 per part nostra, pilar de 5 pels de Gràcia i 3 pilars de 4 (el del mig, aixecat per sota) per part dels Xiquets.

I això és que que ha donat de sí aquesta diada.

diumenge, 4 de maig del 2008

A Granollers, calor i castells

Avui, en el marc de la Fira de l'Ascensió a Granollers, s'ha celebrat una diada castellera sota un sol de justícia. Participavem els Xics de Granollers com a amfitrions, els Minyons de Terrassa i nosaltres, els Capgrossos de Mataró.

Repetim l'actuació feta a Vilassar de Dalt, amb el 3d8 la torre de 7 i el 4d8, tancant l'actuació amb un vano de 5. Dir que tots 3 castells han pujat força bé potser el 4d8 un pel desqüadrat, però sense cap dificultat a l'hora de la carregada i descarregada.

Pel que fa als Xics de Granollers obriren plaça amb la torre de 7 que no van poder carregar ja que va pujar un xic lenta, després han fet el 4d7, el 4d6ag i el 3d7, acabant l'actuació amb un vano de 5.

Els Minyons de Terrassa, per a mí, un pel decepcionant, ja que han portat molt poques camises i molts capgrossos i xics hem tingut que ficar-nos a les seves soques per què poguèssin bastir els seus castells. La seva actuació ha segut la següent: 3d8, torre de 7 i 4d8, per acavar amb un pilar de 5.

Per acavar el dia, tornada cap a Mataró, dinar i fer una mini migdiada i després a veure el Barça on ens han deleitat amb mitja dotzena de gols (a bones hores) i després una volta ràpida per la plaça de l'Ajuntament i fer l'ullada de rigor a la Fira de Sant Ponç, comprar el de sempre i en els llocs de sempre i cap a casa.