Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

diumenge, 31 d’agost del 2008

Sant Fèlix per enmarcar!

Si senyors, aquesta diada s'haurà de recordar per molt temps, doncs a dia d'avui, i tal com estàven les colles, veure 7 castells de gamma extra i 11 castells de 9 d'una tacada semblava un pel complicat. Però va ser així i així ho vàrem viure tota la gent que ompliem a vessar la plaça més castellera.

Va ser una diada força ràpida pel que hem vist i amb pocs peus desmuntats si tenim en compte la quantitat i qualitat dels castells vistos.

Com que segurament molts haureu vist ja moltes cròniques i blocs al respecte d'aquesta diada sols miraré de resumir una mica el que ha esdevingut en aquest Sant Fèlix.

Castellers de Vilafranca, exultants i letals, obren plaça amb un 4d9fag de qualitat inconstestable, marca de la casa i com aquell que diu, per rematar la diada per la via ràpida. En segona ronda, per si algú tenia dubtes sobre el seu potencial, alcen una torre de 9 amb folre i manilles per treure's el barret, deixant per tercera ronda un 3d9f, treballadet com els últims que han fet aquest any. Castell que tenien previst posar-li una agulla en el cas de que la Colla Vella els haguès apretat una mica més. Per acabar la seva immaculada actuació, un esbelt i espectacular pilar de 8 amb folre i manilles de traca i mocador.

4d9fag de Castellers de Vilafranca


Colla Joves Xiquets de Valls, els grans triomfadors de la diada. A destacar per sobre de tot un flamant 5d9f, el primer de la seva història descarregat, només vist perillar mentre baixava el pom de dalt i s'anava enfonçant el folre per la part de la rengla. Al final el pogueren descarregar del tot. També cal fer menció que després d'un intent de 4d9f, en ronda de repetició tornaren amb aquest castell descarregant-lo sense problemes demostrant a tothom el seu esperit de competitivitat. En primera ronda descargaven el 3d9f sense problemes. Per acomiadar aquesta seva gran actuació 2 pilars de 5 simultanis.

5d9f de la Colla Joves Xiquets de Valls


Minyons de Terrassa, gran actuació també pels terrassencs, tinguen en compte que venien de fer vacances i com aquell que diu, sense gaires assajos per arrivar a competir al 100% de les seves possibilitats. La seva actuació que ja voldrien moltes colles poder-la assolir va ser un 3d9f, el 5d9f només carregat i el 4d9f, per acabar amb un majestuós pilar de 6.

5d9f de Minyons de Terrassa


Colla Vella Xiquets de Valls, no van tenir el seu dia, crec que van anar molt a remolc del que feia al principi Vilafranca i més tard el que feia l'altra colla vallenca i això els va passar factura. Van obrir plaça amb un 3d9f sense problemes en la seva execució, a segona ronda intentaren per primera vegada a la història el 3d9fag, castell que els va petar molt aviat i on es va fer palés que els faltava força assaig i on també es va demostrar que la seva dificultat es major de la que hom pot esperar. En ronda de repetició executàren el 3d8ag sense problemes. A tercera ronda i pressionats pels verds intentàren la torre de 9 amb folre i manilles que tan sols pogueren carregar. Cares de decepció entre el rotlle de la Vella. Vàren voler cremar les naus i donar tot el que podien amb un pilar de 8 amb folre i manilles que també el pogueren carregar i que a la baixada de la canalla es va trencar l'espadat. En fi, ahir la Vella va topar amb massa competència.

T9fm de la Colla Vella Xiquets de Valls


En definitiva grandíssims castells, molta emoció, molta calor, molt públic, diada on tothom ha guanyat, molta èpica, també cal dir-ho, moltes dosis de seny, però sobre tot, ha guanyat el món casteller. El concurs promet emocions fortes.

3 comentaris:

TRO(B/V)ADOR DEL SANT GRAAL ha dit...

Quina enveja!Mentre celebri l'aniversari de la dona, serà molt dificíl anar a Sant FÈLIX.
Sóc molt feliç pel que han fet Margeners a Manresa,han fet 3 castells de 7 , TIRALLONGUES s' han mort de sana enveja, ànims als del Bàges.
Ens veiem a assaig.

Unknown ha dit...

Apreciats companys,
a partir d'ahir teniu un nou espai a la xarxa dedicat el món casteller. Aquest blog, Joan Sol, l'home casteller neix fruit de la seva vida dedicada el fet casteller. Amb ell i trobareu anècdotes, històries i vivències d'aquest Vilafranquí considerat la camisa castellera més antiga de la ciutat.
Joan Sol que va començar a fer castell a Valls va ser clau l'hora de fundar la colla dels Verds i posteriorment els Xicots de Vilafranca.
El blog que està dedicat a tot el món casteller i teniu el vostre enllaç amb el vostre color de la faixa.
A partir d'avui teniu una nova plataforma per aquelles cròniques que ens vulgueu fer arribar.
www.joansol.blogspot.com
Atentament,
Mar Roca i Sol
- neta del Sol-

toni ha dit...

bé només dit que la crònica que fas del sant fèlix 2008 no és gaire bona i amb un sol punt tu demostro,la colla que va fer la segona millor actuació de la diada va ser la vella de Valls tres castells més pilar.
atentament un aficionat casteller.