Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

diumenge, 20 de juliol del 2008

Santes i... Tripleta!! (quin binomi)

Avui era l'esperat gran dia, i com aquell que diu, gairebé ja ha passat. És d'aquells dies que t'agradaria que durèsin 30, 40, 100 hores, les que faci falta, per poder-te recrear amb tot el viscut. Intentaré ser breu encara que la Diada es mereix pel que deia fa un moment, recrear-me.

La diada començava amb el tradicional esmorzar de forquilla i ganivet, una vegada amb la panxa contenta, toca possar-se la camisa el pantaló i agafar els estris castellers i cap a plaça. Arrivada a la plaça i començar a saludar a gent coneguda que et van omplint de dessitjos per que la diada sigui de bandera, i sí, així ha segut, després del ritual d'enfaixar-nos, veure el pilar caminant de la nostra colla entrant a plaça, això s'escalfa... la gent buscant l'ombra de la plaça, els fotògrafs agafant les millors posicions, l'Elizabet Carnicé fent la presentació del que seria el programa del Quarts de Nou d'avui, l'Enric Canal montant la pinya i tots els demés expectants...

Obrim plaça amb la catedral, un 5d8 maco per obrir boca, un pel nerviós, però que es descarrega sense cap ensurt ni cap problema destacable.

La catedral capgrossa


Toca el torn a Vilafranca que volen possar més terra pel mig entre la distància que hi ha entre ells i les demés colles, amb un intent de 4d9fag. La veritat que es tot un plaer veure com es monta una pinya i un folre d'un castell d'aquestes característiques, doncs per si no hi havia prou, van i desmonten el primer peu, perquè podem gaudir d'un altre muntatge, malauradament tot i que gairebé amb sisens col·locats el pom de dalt dona l'ordre de desmuntar aquest mastodòntic castell. De fet el castell estava malferit en el pis de quarts, i crec que l'opció de desmuntar-lo ha segut més que correcta, amb la decepció que això comporta. En ronda de recuperació intenten el 3d9f que els pujà força bé, però que al la descarregada va patir una forta batzegada i caiguè sense remei, es torçaven les coses per Vilafranca.

Torn ara per Marrecs que completen un 5d7 sense problemes.

Tornem'hi que no ha estat res... seguim amb el 3d9f, un castell que seguint la línia dels últims prou treballat i defensat gairebé fins el final. Un pel bellugadís però que es va anant serenant, tot i que a la descarregada va tornar a bellugar-se força però ja una mica més controlat. Al cap i a la fí, castell descarregat que és el que interessa.

De nou, torn per Vilafranca que després de l'ensopegada inicial, baixen un xic les pretensions completant el 4d8ag amb més problemes dels previstos en el tronc, però que també descarreguent amb prou solvència.

Marrecs fan en segona ronda un vistós i maco 3d7ps. Cal dir que és un castell força espectacular i que es solen veure poquets.

De nou torn per nosaltes que encarem el plat fort de la diada, ens plantegem el 4d9f, feia dos anys que aquest castell no el feiem a Mataró i tocava fer-lo avui. Els deures ja estaven fets, però faltava la "revàlida" i per acabar aquest trimestre haviem d'aprovar els exàmens i anar tranquils de vacances. I aíxí ha segut, tot i que el castell ha pujat força bé, però quan la canalla s'acostava al cim vingueren els problemes sobre tot al pis de quarts, tot que el completen gairebé sense adonar-se'n que el castell perillava en excés. A la descarregada tot seguia igual, el castell començava a desquadrar-se, però la ilusió, la tenacitat de la colla, el "savoir faire" de tot el tronc (Bussi, ets GRANDIÓS) i sobretot els coll... que possàrem tots, al final conseguim descarregar un castell temps enrere maleït. De nou l'adrenalina pels núvols i a gaudir amb força aquest moment màgic. Destacar en aquest castell, la canalla, altres vegades amb les condicions que anava agafant el castell, ells mateixos haguèssin fet desmuntar-lo. Un 10 per ells, i la TRIPLETA al sarró.

De nou Vilafranca, que no volia marxar de la plaça Santa Anna, sense fer-nos gaudir d'un castell de gamma extra, intenten la torre de 9 amb folre i manilles, un altre castell maco de veure, sobre tot el muntatge del peu, del folre i les manilles, tota una obra digna d'orfebres. Peça a peça s'anava muntant aquest mastodòntic peu, com si fós un rellotge d'alta precisió, però que aquesta vegada també els ha fallat, aquesta vegada el tronc ha cedit per quarts, amb sisens col·locats. Els "monstres" de la castellística actual també són humans. Per salvar ronda alçàren una torre de 8 amb folre sense cap complicació aparent.

Marrecs tancarien la ronda de castells amb un 4d7ag sense cap mena de problema. Actuació tranquila i molt profitosa per aqueste colla gironina que els ha de donar ales per a fites més importants.

A la ronda de pilars, els vilafranquins ens obsequien amb un pd7f marca de la casa, amb un Felix Miret tranquilitzador. "Tranquils que no passa res" esperonà a la seva colla una mica decebuda pels resultats obtinguts a la diada.

Nosaltres arrodonim la diada amb 3 pilars de 5. Poca broma amb això. No conec gaires colles que puguin fer 3 pilars de 5 simultanis després d'una diada com la nostra fent els castells que hem fet.

Vilafranca, com a colofó a la seva actuació, ens fa 6 pilars de 4 simultanis commemoratius pel seu 60è aniversari.

Marrecs tanquen la seva actuació amb un vano de 5, amb el pilar de 5 aixecat per sota.

Així doncs, la diada de Santes queda resumida de la següent manera:

Capgrossos de Mataró: p4cam, 5d8, 3d9f, 4d9f, 3p5

Castellers de Vilafranca: p4cam, id4d9fa, 3d9fc, 4d8a, i2d9fm, 2d8f, pd7f, 6p4

Marrecs de Salt: p4cam, 5d7, 3d7s, 4d7a, vano5.

Després a dinar i a celebrar-ho com Déu mana.

Fèlix Miret amb la samarreta dels Capgrossos (un fitxatge d'última hora?)


Breu pinzellada de l'actuació feta ahir a Llavaneres.
En el marc de la seva festa major, vàrem actuar a la plaça de la vil·la amb la consecució dels següents castells:
pd4cam, 3d7, 5d7, 4d7ag i vano de 5

Actuació molt tranquila, tot preparant la Diada de Santes.
Bé com heu vist això de breu, em sembla que no ho ha estat tant, espero no haver-hos avorrit gaire. Bones vacances a tots.

3 comentaris:

DooMMasteR ha dit...

Felicitats capgrossos! Ho vau fer molt bé!

Unknown ha dit...

Ei company!! quin dia!! tens rao tot i la "maxacada" s´en va passar volant!!!
Este es uno!!
Xevi Johan

TRO(B/V)ADOR DEL SANT GRAAL ha dit...

En Felix Mirret Capgròs, això si que ès una supernotícia, ja truco als de quarts de nou.