Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

diumenge, 13 de juliol del 2008

Esparreguera i Premià de Mar

A una setmana de Santes tenim un parell d'actuacions on haviem que ensenyar les cartes boca amunt i gairebé les hem ensenyat. Tot i que ahir a Esparreguera no vàrem poder ensenyar res, ja que per la pluja que va caure a la tarda no vam poder portar castells a plaça i ho vam haver de fer al local dels Castellers d'Esperreguera. Un lloc que pot ser molt acollidor per una colla mitjana/petita, però que no pot acollir tota una actuació amb 3 colles. Així doncs com podem, ens enfaixem i fem el que podem castellísticament parlant. Els més agosserats, els Castellers de Barcelona, intenten el 3d8 que aconsegueixen fer l'aleta a un pam del sostre, però que a la baixada de dossos es trenca a nivell de quarts. Vist això es decideix abaixar el llistó i anar fent algun que altre castell de 7. En resum i per no atabalar gaire amb aquesta diada els castells que es van fer van ser:

Capgrossos de Mataró:
5d7, 4d7ag, 4d7 i vano de 5
Castellers de Barcelona:
3d8c, 5d7, td7 i p5
Castellers d'Esparreguera:
5d7, 4d7ag, 3d7 i p5.
4d7 indoor i vano de 5 a Esperreguera (Fotos: Loly R. H.)

Avui diumenge i seguint la gira per les Festes Majors de la comarca anem a Premià a treure'ns l'espina de l'ocurregut ahir. Actuem amb la colla matalassera de Tarragons, Xiquets de Tarragona. Obrim plaça amb un 5d8 marca de la casa, castell molt bé de mides, una mica treballadet però res més destacable tant a la carregada com a la descarregada, a segona ronda enfilem el 3d9f que puja perfecte, arriva força quiet a la carregada i pateix més del compte a la descarregada. Un patiment que ha durat molt poquet, però que per alguns s'ha fet etern; una vegada la fera ha estat domada a celebrar-ho. Per acabar l'actuació hem alçat el 4d8, tot preparant-lo per la setmana que bé pujar-lo un pis més. Ara hem d'apuntalar bé aquests castells durant la setmana d'assaig que ens espera i a l'actuació a Llavaneres, on podrem polir algún defecte.

Com anècdotes, destacar la lamentable "actuació" de la speaker de la plaça anunciant un 3d5 en comptes del 5d8, adjudicar el 3d9f als Xiquets de Tarragona.
En el nostre vano de 5, els dos pilars de 4 portàven una senyera i una ikurriña, suposo que per l'agermanament de Premià de Mar amb alguna vil·la basca, doncs uns dels convidats era l'alcalde i alguna regidora d'aquella vil·la. La veritat no ho puc confirmar doncs la megafonia era bastant deficient, si que cas que algún premianenc m'ho confirmi.

Així doncs l'actuació d'avui a Premià de Mar ha donat els següents resultats:

Capgrossos de Mataró.
p4cam, 5d8, 3d9f, 4d8 i vano de 5 i p4 al balcó.
Xiquets de Tarragona.
p4cam, td7, 4d7ag, 3d7 i p5.