Benvinguts

Passeu, passeu... està obert!!

diumenge, 4 de novembre del 2007

Temporada acabada






Bé doncs ja em fet cloenda en quan a castells per part dels Capgrossos de Mataró. A la diada d'avui, XII Diada de la Colla, hem pogut gaudir d'una bona jornada castellera. Faré un petit resum de l'ocurregut a plaça. Compartim plaça amb Xics de Granollers i Minyons de Terrassa.

Com és tradicional, comencem amb els pilars caminant d'entrada a plaça i seguidament entrem amb un 5d8, castell que a priori el tenim força dominat i que el descarreguem sense cap problema, en segona ronda afrontem el 4d8a un castell que feia 2 anys que no descarregàvem. Després d'un intent força ferm i que no s'ha pogut carregar doncs l'enxaneta no podia remontar a partir del quart, intentem per segona vegada aquest castell. Ara sí que el carreguem, però el desconcert entre enxaneta, acotxador, per entrar al pilar fa que es perdi un temps preciós. Una vegada feta l'entrada de l'enxaneta dins el pilar i després de fer l'aleta, al baixar el castell no ha pogut aguantar més fent llenya quan l'enxaneta era ja sobre la pinya. Quina llàstima. En tercera ronda, intentem el 3d8, carregant-lo i descarregant-lo sense cap problema, un castell que el tenim molt per la ma.
A la ronda de pilars, només cal comentar que el pilar de 6 s'ha convertit en pilar de 5 per decisió de la mateixa enxaneta just quan ja havia pujat el segon, i el terç estava a punt de fer-ho.
Per rematar la diada, pilar de 4 en homenatge al nostre Cap de colla, Xevi Castellví, que avui s'acomiadava com a tal. Ha pujat al pilar fent de segon.


Després... doncs tots a dinar a la Residència Sant Josep, junt amb els Al.lots de Llevant i alguns Minyons, i no cal dir-ho... FESTA GROSSA, FESTA CAPGROSSA.

Pel que fa a les demés colles destacar l'actuació dels Minyons de Terrassa, que anb pocs efectius i amb una mica d'ajuda de Capgrossos i Xics han aconsseguit descarregar el 5d8, el 3d9f, el 2d8f i 2 pilars de 5 simultanis.

Els Xics de Granollers a l'actuació d'avui han descarregat el 5d7, el 4d7a i la torre de 7, acabant amb un pilar de 5 d'acomiadament.

Destacar també en el dia d'ahir l'actuació conjunta que van tenir a Teià amb els Al.lots de Llevant dins les Festes de Sant Martí. Vàrem descarregar sense cap complicació el 5d7, 4/7a i la torre de 7, per acomiadar l'actuació un super vano de 5 amb 4 pilars de 4 i un de 5.

Pel que fa als Al·lots de Llevant descarregàren el 3d7, el 4d7 i el 2d6.

Després d'aquesta actuació i com a acte de la Diada dels Capgrossos es va organitzar un concert amb el cantant Jaume Sisa i acte seguit es va fer un sopar-botifarrada junt amb els Al·lots de Llevant al local d'assaig dels Capgrossos de Mataró, escola Joanot Martorell.

2 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

Has vist que el Xino també te bloc?

http://blocs.xtec.cat/castells/

Capgròs al vent ha dit...

Si Joan Antoni, ja l'he vist i l'he agregat a la meva llista. Poc a poc anirem fent una bona xarxa de blocaires castellers.